Tech4TRC

Projekt leírás és felhívás

21-05-12 13-23-03 4165.jpg
HH%20logo_edited.png
MicrosoftTeams-image_edited.png

TECH4TRC – BEFOGADÓ KÖZPONTOK KÖRNYEZETTERHELÉSÉNEK ÉS JÁRVÁNYOKKAL SZEMBENI VESZÉLYEZTETTSÉGÉNEK CSÖKKENTÉSE

Felhívás

Technológiai kiajánló benyújtására a befogadó központok környezetterhelésének és járványokkal szembeni veszélyeztetettségének csökkentése c. projekt keretében

 

A koronavírus járvány Bosznia-Hercegovinában komoly kihívást okoz a migráns- és menekülttáborokban tapasztalható, nem megfelelő higiénés körülmények és elégtelen kapacitású egészségügyi ellátórendszer miatt. Számos más területen is súlyos problémák jelentkeztek, veszélyeztetve az épített és természeti környezet épségét, továbbá negatívan befolyásolva a térség állampolgárainak mindennapjait.

 

A helyzet kezelése érdekében az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete felhívást tesz közzé azon magyar vállalkozások számára cégmérettől függetlenül, akik az innováció és a csúcstechnológia eszköztárát használva kínálhatnak megoldásokat a menekülttáborokban és azok vonzáskörzetében uralkodó kihívásokra.

 

A projekt célja, hogy a kiválasztott magyar technológia-alapú megoldások:

  • járuljanak hozzá a befogadó központok infrastruktúrájának javításához;

  • támogassák a nemzetközi szervezetek szakértőinek és önkénteseinek hatékony munkavégzését;

  • növeljék a migránsok egészségbiztonságát;

  • erősítsék a menekülttábor helyszínének, Bihács városnak és Bosznia-Hercegovina teljes Una Sana kantonjának közbiztonságát;

  • adjanak át olyan tudást és képességeket a táborok lakói számára, amelyeket életkörülményeik és környezetük javítására tudnak felhasználni a befogadó központok elhagyását követően, hazatérésük után;

  • a táborokban elvégzett munka által jelenjenek meg a nemzetközi sajtóban és váljanak széles körben ismertté potenciális ügyfeleik számára, exportlehetőségeket azonosítva.

 

A Hungary Helps Program támogatásával létrejött projekt keretében, a magyar vállalkozások által kiajánlott megoldások közül a bíráló bizottság által kiválasztott technológiák pilot projektek keretében kerülnek telepítésre, megvalósításra a migrációval érintett területeken. A „tech for good” megközelítés jegyében a magyar műszaki és élettudományi újítások alkalmazása javíthatja az ideiglenes befogadó központok fenntartóinak hatékonyságát és a migránsok életkörülményeit, míg a vállalkozások éles környezetben demonstrálhatják képességeiket.

 

A Tech4TRC projektkezdeményezés a humanitárius válságok áldozatainak, valamint az üldözött közösségeknek nyújt gyors és hatékony segítséget hozzájárulva a migrációs nyomás enyhítéséhez.

 

Amennyiben rendelkeznek olyan, akár kísérleti fázisú informatikai, műszaki, vagy élettudományi – egészségügyi projekttel, amely hozzájárulhat a fenti célokhoz, keressék bizalommal a projekt koordinátorait a tech4trc@ike2020.eu email címen vagy egyéb elérhetőségeink egyikén.